Willem de Beukelaer

Willem de Beukelaer stapte al op jonge leeftijd in het stunt vak en ontwikkelde het stuntteam verder. Steeds meer werden special effects en andere technische middelen toegepast. De hele industrie kwam tot een hoger en professioneler niveau. Ook het equipment en de toepassing hiervan zoals, air rams, air bags, pistons, ratchets, car canons, schansen, pipe ramps en lier systemen kwamen steeds  meer aan de orde. Stunts werden groter en professioneler.

Stuntcoördinator Marco Maas

In 1994, na zijn opleidingen aan het CIOS, korps mariniers en het nibra, kwam marco maas bij het team. Met een goede portefeuille aan opleiding bij het nibra, padi, mammut alpine school, NKB, knau, silverscap en petzl was hij een rijke toevoeging aan de organisatie.

Samen met Willem de Beukelaer breidde Marco Maas het aanbod van stunts uit. Ze specialiseerde zich in brand en vuurstunts, met body burns, partial and full burns en zelfs naked skin burns worden inmiddels aangeboden.

Rigging

Ook op rigging gebied tilden ze het bedrijf naar een hoger niveau. Met equipment ingescheept uit de Verenigde Staten als amspac en climbingsutra werd het scala van mogelijkheden groter. Toepassingen van liersystemen, fan decenders en de overstap van staal naar dyneema en technora maakte dat ze mee kunnen op de internationale markt.

De rigging constructies werden groter en in combinatie met industriële kranen is er niets dat ze niet kunnen riggen of laten bewegen.

Tegenwoordig slaan ze de handen ineen met frontline rigging die de aller grootse shows hosten, maar ook de kleine stunts blijven ze en een warm hart toe dragen.

Engineering

Op engineering vlak werken we nauw samen met engineers. Hydraulische en pneumatische systemen, lucht, olie stikstof; alles is mogelijk. En daar waar zaken nog specialistischer moeten worden benaderd is er een internationaal netwerk dat zich over heel Europa uitvouwt. De expertise is kortom altijd aanwezig om een stunt veilig en gecoördineerd te laten verlopen.

Stuntteam

Onze stuntperformers hebben ook allemaal hun eigen kwaliteiten en specialisme. Of het gaat om martial arts als karate, judo, wu shu, mma, kickboxen, ninjutsu of een lomp kroeg gevecht met break away’s. Alles is door ons te coördineren.

Maar ook performers die uitblinken in acteren, motorrijden, skiën, snowboarden, free runnen, gymnast, en trickin bieden wij aan.

Onze duik unit staat ook op zeer hoog niveau. Voor water safety, rigging onder water, duikinstructie, safety boten, camera boten, camera assistance kunt u bij ons terecht. Maar ook equipment als rebreathers, duikpakken, wetsuits, of complete onderwater communicatie. Alles binnen één organisatie.

Ook bovenwater is onze specialisatie. Als het bijvoorbeeld gaat om high divers, auto te water, motor of fietser te water. We trainen zelfs acteurs om onder extreme condities te kunnen acteren.

Stunts met dieren

Ondanks dat wij geen dieren leveren voor stunts hebben we hier wél jaren lange ervaring mee, en zeer goede connecties in de honden en paarden sport. Dit ook op civiel als militair of politioneel niveau.

Dit komt door onze directe contacten binnen de politieacademie, waar de arrestatieteams getraind worden en tegenwoordig ook de DSI. Binnen defensie hebben we door ons militair verleden contacten binnen het korps commandotroepen, koninklijke militaire academie, en korps mariniers. Deze contacten treden vaak op als adviseurs, trainers coaches voor acteurs.

Binnen ons team hebben we vaste coördinatoren die ook werkten aan avengers, james bond 007, guardians of the galaxy, game of thrones, wonder woman en exodus. En nationaal natuurlijk de bankier van het verzet, hitmans bodyguard, Dunkirk en new kids. Maar ook documentaires, en kinderprogramma’s zijn ons niet vreemd.

Stuntteam de Beukelaer

Kortom bent u als producent op zoek naar een betrouwbaar, ervaren, gespecialiseerd, punctueel, professioneel, gerenommeerd stuntteam dat vanaf script niveau tot de edit kan meedenken over uw productie. Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Met gekeurd en specialistisch materiaal, de mensen die de kennis en know how hebben en een juiste planning die ervoor zorgt dat alles binnen het begrote budget blijft, zijn wij u graag van dienst.

 More info: Marco Maas   +31 (0)6 42 702 691    marco@stuntcentrum.nl